Πένθος: Ο Έλληνας ηθοποιός πέθανε – Νέα

Πέθανε στην ηλικία των 80 ο μεγάλος ηθοποιός, ένα sobretta του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου Kia Bozou. Ένα άλλο σοκ στον κόσμο της τέχνης μετά την απώλεια ενός 59χρονου ηθοποιού.

Η Μάρο Μπουρδάκου γνωστοποίησε τα νέα μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook. Γεννήθηκε το 1940 στην Ελευθερούπολη της Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου, από όπου αποφοίτησε το 1961.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIgdmlzaWJsZS1zbSB2aXNpYmxlLXhzIj4KCQkJPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gQXRoZW5zX0FydGljbGVfSW5saW5lX01vYmlsZSAtLT4NCjxpbnMgY2xhc3M9ImFkc2J5Z29vZ2xlIg0KICAgICBzdHlsZT0iZGlzcGxheTppbmxpbmUtYmxvY2s7d2lkdGg6MzAwcHg7aGVpZ2h0OjI1MHB4Ig0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTU5MzcxNDc4NDM1NzA1MjQiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMTQ1MTc0MDQ4NiI + PC9pbnM + DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlIHx8IFtdKS5wdXNoKHt9KTsNCjwvc2NyaXB0PgkJCTwvZGl2Pg ==

Το 1962 έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση στην κριτική. Τον επόμενο χρόνο συνεργάστηκε με τον τραγωδικό θρόνο του Κώστα Λιβαδά. Εμφανίστηκε στα θέατρα Acropolis, Garden, Peroke, Kalouta, Alpha, Wembo, Metropolitan κ.λπ. Μαθητής της δραματικής σχολής, συμμετείχε σε ταινίες.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της στην ταινία “Nightmare” το 1961, σε σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου, ενός από τους καλύτερους θρίλερ του ελληνικού κινηματογράφου. Psycho ‘, και οι θεωρίες της ψυχανάλυσης από τον Sigmund Freud. Η διωκόμενη φωνή της Εύης Λινάρδου, της γυναίκας που απειλεί τη Margo (Βούλα Χαριλάου) στο τηλέφωνο, ανήκει στην Kia Bozou.

Ο σύντροφός της ήταν ο επιχειρηματίας του νυχτερινού κλαμπ Λάκης Αγραπίδης που πέθανε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο που είναι γιατρός.

Φιλμογραφία

  • Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
  • Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
  • Το φαλακρό κεφάλι (1970) [Κία Μπόζου]
  • Ο σκλάβος (1970)
  • Παιδί μαμά (1970)
  • Για άλλη μια φορά πριν κρυώσω (1970)
  • Ένας Κίτσος στο μπουζούκι (1970) [Βίκυ Μπόλα]
  • Το περίπτερο (1970)
  • Σας ικετεύω την αγάπη μου (1970)
  • Γυμνή στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
  • Γαμπρός από Γαστούνη (1969)
  • Σμύρνη (1969)
  • Ο μικρός άντρας (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
  • The Zavolies (1969)
  • Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου (1969)
  • Thu-Vu φαλακρός πράκτορας (εταιρεία: Gis madiam) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
  • Αυτός που δεν λυγίστηκε (1968) [Φρόσω]
  • Γοργόνες και Dudes (1968) [φίλη Πέτρου]
  • Captain Fantis Stick (1968) [Ερμιόνη]
  • Η Μαχαραγιά (1968) [Ροζαλία]
  • Μείνε κοντά μου αγαπητέ (1968)
  • Ο ναυτικός του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
  • PROPO και το μπουζούκι (1968)
  • Cloudy Horizons (1968)
  • Μπείτε στον Κίτσο (1968)
  • Το παιχνιδιάρικο (1967) [Σοφία]
  • Πάρτε το χορό συρτάκι (1967) [Λίνα]
  • Δολάρια Ασπασίας (1967)
  • Λάλα το Λαλάκι (1967)
  • Η Μελέτη στην Άμεση Δράση (1966) [Γιαννούλα]
  • Ο Παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
  • Μια κούνια που σε συγκλόνισε … (1966) [Θεοδώρα]
  • Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
  • Τώρα που φεύγω από τη ζωή (1966)
  • Ελαφρύ … νερό … οικόπεδα σε δόσεις (1966)
  • Τσαλακωμένο από το ορφανοτροφείο (1965)
  • Εξιλέωση (1965)
  • Βαλβίδα (1965)
  • Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
  • Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
  • Καλό πέντε και στο χέρι (1965)
  • Το στέμμα (1964)
  • The Suferina (1964)
  • Τα δίδυμα (1964)
  • Ήταν όλοι … κορόιδα! (1964)
  • Ένας ανόητος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (1963)
  • Ο «τεμπέλης σκύλος» (1963) [γραμματέας]
  • Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
  • Εφιάλτης (1961)
  • Το Kick Hat (1960)
  • Astero (1959)
  • Ο Θύμιος έφτιαξε τη θάλασσα (1959)[Κατίνα]

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

BIJOU-SOCIAL.COM PARTICIPE AU PROGRAMME ASSOCIÉ D'AMAZON SERVICES LLC, UN PROGRAMME DE PUBLICITÉ AFFILIÉ CONÇU POUR FOURNIR AUX SITES UN MOYEN POUR GAGNER DES FRAIS DE PUBLICITÉ DANS ET EN RELATION AVEC AMAZON.IT. AMAZON, LE LOGO AMAZON, AMAZONSUPPLY ET LE LOGO AMAZONSUPPLY SONT DES MARQUES COMMERCIALES D'AMAZON.IT, INC. OU SES FILIALES. EN TANT QU'ASSOCIÉ D'AMAZON, NOUS OBTENONS DES COMMISSIONS D'AFFILIATION SUR LES ACHATS ÉLIGIBLES. MERCI AMAZON DE NOUS AIDER À PAYER LES FRAIS DE NOTRE SITE ! TOUTES LES IMAGES DE PRODUITS SONT LA PROPRIÉTÉ D'AMAZON.IT ET DE SES VENDEURS.
bijou-social